کشکبا

مواد لازم

  • اسفناج یا برگ چغندر 1 کیلوگرم
  • گوشت به مقدار لازم (مقدار گوشت بستگی به سلیقه دارد)
  • پیاز سرخ شده 2 عدد
  • جو پخته شده یک و نیم لیوان
  • کشک 1 کیلوگرم
  • پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری

کشکبا

کشکبا

طرز تهیه

جو را بپزید و با چرخ گوشت یا مخلوط کن آن را له کنید.اسفناج را خرد کنید و بگذارید با جو له شده بپزد.سپس کشک را به آن اضافه کنید و اگر سفت بود کمی آب به آن اضافه کنید.

نعناع داغ یا پونه را هم درون آش بریزید و بگذارید با هم بجوشند و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.به دلیل داشتن کشک، نمک را به مقدار کمتری اضافه کنید تا آش شور نشود.بعد از پختن و جا افتادن، آش را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با مقداری پیاز سرخ شده و نعناع داغ تزئین کنید.

کشکبا نوعی آش بوده که از غذاهای محلی روستای فریزهند نطنز می باشد.

آش ها



برچسب‌ها:
[ 13 اسفند 1395برچسب:, ] [ 16:11 ] [ مرتضی ]
[ ]

ته دیگ زعفرانی مرغ

مواد لازم

  • ران مرغ یا سینه مرغ 4 عدد
  • برنج 4 پیمانه
  • محلول زعفران 2 قاشق سوپخوری
  • زرشک 2 قاشق سوپخوری
  • خلال بادام و پسته از هر کدام 2 قاشق سوپخوری
  • نمک به میزان لازم
  • فلـفل سیاه ی1 قاشق چایخوری
  • پودر سـیر 1 قاشق چایخوری
  • آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • روغن حیوانی نصف پیمانه

ته دیگ زعفرانی مرغ

ته دیگ زعفرانی مرغ


طرز تهیه

مرغ را به نمک، فلفل سیاه و پودر سیر آغشته نموده و در ظرفی می‌ریزیم. پیاز را خلالی خرد می‌کنیم، به همراه آبلیمو و زعفران روی مرغ ریخته و 2  ساعت مواد را در ظرف در بسته و در یخچال می‌گذاریم تا مرغ کاملا مزه‌دار شود.

برنج را از سه ساعت قبل شسته و به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه نموده و آن را خیس کرده، سپس برنج را آبکش می‌کنیم.

کف قابلمه مناسبی دو الی سه قاشق روغن حیوانی و یک قاشق چایخوری محلول زعفران می‌ریزیم. ران‌های مرغ را کف قابلمه می‌چینیم. قابلمه را 15 دقیقه روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا کمی ران‌ها نیم‌پز شوند، سپس برنج آبکش شده را روی مرغ‌ها ریخته و روی برنج، زعفران می‌ریزیم و آن را به مدت یک ساعت دم می‌کنیم. در آخر بقیه روغن حیوانی را روی برنج می‌دهیم.در ظرف دلخواه برنج را برمی‌گردانیم و ته‌دیگ را با زرشک سرخ شده، خلال بادام و پسته تزیین می‌کنیم.
زرشک، خلال بادام و پسته را جداگانه بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آنها برود. خلال پسته و بادام اگر زیاد روی حرارت بماند، رنگ آن تیره میشود.
می توان از سینه و تکه های دیگر مرغ نیز استفاده کرد.
10 دقیقه آخر دم کشیدن برنج، خلال پسته و بادام را جداگانه به همراه یک قاشق چایخوری کره در کاغذ فویل پیچیده و آن را روی برنج قرار دهید تا نرم شود.

انواع خوراک مرغ و پرنده



برچسب‌ها:
[ 13 اسفند 1395برچسب:, ] [ 16:11 ] [ مرتضی ]
[ ]

کرفس پلو

مواد لازم

برای چهار نفر

  • برنج 4 پیمانه
  • کرفس پاک کرده 400 گرم
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • پیاز رنده شده 1 عدد
  • سیر له شده 2 حبه
  • ادویه، نمک و فلــفل به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
  • پودر لیــمو امانی 1 قاشق مرباخوری
  • کره محلی 50 گرم
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری

کرفس پلو

کرفس پلو


طرز تهیه

گوشت چرخ ‌کرده را به همراه پیاز، سیر و ادویه مخلوط نموده، سپس آنها را به شکل کوفته ریزه در آورده و درون کمی کره سرخ می‌نماییم. گوشت‌ها را از تابه در آورده و کرفس‌ را افزوده و تفت می‌دهیم تا مقداری نرم شود. رب گوجه فرنگی و کوفته ریزه‌ها را به کرفس اضافه کرده، یک پیمانه آب جوش ریخته و اجازه می‌دهیم با هم بپزند. برنج خیس کرده را پخته و آبکش می‌نماییم.

از کرفس و گوشت لابه‌لای پلو ریخته و کمی پودر لیمو امانی نیز می‌پاشیم. در پایان زعفران را با باقی کره مخلوط کرده، روی برنج ریخته و پلو را دم می‌کنیم.

انواع پلو و چلو



برچسب‌ها:
[ 13 اسفند 1395برچسب:, ] [ 16:11 ] [ مرتضی ]
[ ]

آشنایی با روش تهیه سالاد مرغ با برگ بو

سالاد مرغ و سبزیجات

 

مواد لازم سالاد مرغ :

 

مواد لازم

اندازه

مقدار / کالری

مرغ

یک و نیم کیلوگرم

100 گرم / 200 کالری

برگ بو

مقداری

100 گرم / 60 کالری

فلفل سیاه

کمی

100 گرم / 0 کالری

زیره سبز آسیاب شده

2 قاشق چای خوری

100 گرم / 15 کالری

مغز بادام

یک و نیم قاشق غذاخوری

100 گرم / 612 کالری

 

مواد لازم سس :

 

مواد لازم

اندازه

مقدار / کالری

ماست طبیعی

2 قاشق غذاخوری

100 گرم / 55 کالری

سس مایونز

3 قاشق غذاخوری

100 گرم / 691 کالری

پوست رنده شده و آب لیمو

2 عدد لیمو

100 گرم / 9 کالری

خیار پوست کنده و خرد شده

1 عدد

100 گرم / 15 کالری

برگ ریحان تازه درشت خرد شده

یک قاشق غذاخوری

100 گرم / 40 کالری

 

روش تهیه سالاد مرغ :

*. به نقل از آکاایران : مرغ را همراه با برگ بو و کمی نمک و فلفل آب پز نمایید. سپس استخوان ها و قسمت های اضافی را جدا کنید و تکه های مرغ را به صورت رشته ای دربیاورید.زیره و بادام را در ماهیتابه روی حرارت زیاد بو بدهید. سپس صبر کنید تا سرد شوند.

*. برای تهیه سس ماست و سس مایونز و پوست رنده شده لیمو و آب لیمو را با هم مخلوط کنید. سپس مرغ و خیار و زیره و بادام و برگه های خرد شده ریحان را با هم مخلوط کنید. خوب مواد را به هم بزنید و بعد از تزئین با سبزیجاتی از جمله ریحان و تره سرو بفرمایید.

 

خواص خیار :

*. خیار خون را تصفیه می کند و با تامین آب موردنیاز بدن فوق العاده برای رفع عطش موثر است.به دلیل داشتن طبع سرد مصرف آن در هوای گرم و همچنین برای افراد با طبع گرم توصیه می شود و خنک کننده بدن می باشد.آب خیار به دلیل داشتن روی زیاد برای سلامتی  پوست و مو بسیار موثر است. خیار رنده شده و یا پوست خیار یکی از ماسک های طبیعی صورت هست که احساس خنکی و شادابی را به پوست برمی گرداند.خیار حاوی آنزیم تریپسین هست که به هزم پروتئین ها کمک می کند پس خوردن خیارسبز با مواد گوشتی توصیه می شود.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، آشنایی با روش تهیه سالاد مرغ با برگ بو ، ،

برچسب‌ها:
[ جمعه 16 مهر 1395برچسب:, ] [ 20:34 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه حلیم لذیذ با گوشت گوسفند + نکات تغذیه ای

 

بلغور در حال جوش سنگین است و مدام ته نشین می شود به همین خاطر بهتر است چند دقیقه یکبار بهم بزنید که به ته قابلمه نچسبد

مواد لازم حلیم:

طرز تهیه حلیم لذیذ با گوشت گوسفند + نکات تغذیه ای
 

طرز تهیه حلیم:

 در ابتدا گوشت را با کمی نمک بگذارید تا کاملا پخته پخته شود. در بین پخت گوشت کف گوشت را مرتب بگیرید. در یک قابلمه جدا گانه بلغور گندم را که پاک کرده و شسته اید را بریزید و حدود 10 تا 12 پیمانه آب روی آن بریزید و بگذارید تا بلغور کاملا پخته شود.
 
بلغور در حال جوش سنگین است و مدام ته نشین می شود به همین خاطر بهتر است چند دقیقه یکبار بهم بزنید که به ته قابلمه نچسبد. بعد از اینکه کاملا از پخت بلغور مطمئن شدید و نرم نرم شده بود در یک سبد بزرگ که دندانه های آن زیاد هم ریز نباشد.
 
بلغور را صاف کنید و با پشت کفگیر و کمی آبجوش کمک کنید تا بلغورها کاملا صاف شده و کمی دانه بلغور باقی بماند مجددا کمی دیگر آبجوش روی بلغور بریزید که دیگر لعابی در آن باقی نماند البته آبجوش را خیلی کم استفاده کنید. بعد قابلمه را مجدد روی شعله گذاشته و گوشت را که از پختنش مطمئن شده ایم بیرون آورده و کاملا با دو عدد چنگال ریش ریش کرده و داخل بلغور صاف شده می ریزیم. زیر شعله را متوسط کرده و نمک حلیم را بدان اضافه کرده و مدام تا جا افتادن حلیم با قاشق چوبی به هم می زنیم.
 
بعد از آماده شدن سریع داخل ظرف های مورد نظر کشیده با روغن محلی و شکر و دارچین تزیین کرده و در ایام محرم برای نذری استفاده میکنیم.
 
نکات تغذیه ای: – گوشت ران گوسفند یا نرمه گوساله 250 گرم
 – بلغور گندم نیم کیلو
 – نمک به مقدار لازم
 – دارچین به مقدار لازم
 – شکر به مقدار لازم
 – روغن کرمانشاهی به مقدار لازم

 گندم از گروه غلات است. غلات به ویژه غلات سبوس دار دارای خواص زیادی هستند.
 فیبر موجود در غلات سبوس دار باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری های قلبی می شود که به دلایل زیر است:
 – کاهش کلسترول خون
 – کاهش فشار خون
 – کنترل قند خون و کاهش احتمال لخته شدن خون
 .
 همچنین فیبر موجود در سبوس غلات برای پیشگیری از یبوست، سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفید است. غلات سبوس دار درای خاصیت ضد انگلی هستند و نیز از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می کنند.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه حلیم لذیذ با گوشت گوسفند + نکات تغذیه ای ، ،

برچسب‌ها:
[ جمعه 25 تير 1395برچسب:, ] [ 23:48 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه میگو با خیار

 


میگوی تفت داده شده یک غذای فوری و خوشمزه که در آن میگو و خیار را همراه ساقه لیمو , فلفل و زنجبیل خیلی سریع تفت می دهند.

مواد لازم  :


 خیار : نصف
 روغن آفتاب گردان : 2 قاشق غذاخوری
 پیازچه از طول به دو نیم شده و به قطعات 4 سانتی متری خرد شده : 6 عدد
 ساقه گیاه لیمو باریک خرد شده : 1 عدد
 سیر خرد شده : 1 حبه
 فلفل چیلی قرمز تازه خرد شده : 1 قاشق چای خوری
 قارچ صدفی : 125 گرم
ریشه زنجبیل خرد شده : 1 قاشق چای خوری
میگوی ریز پخته و پوست گرفته شده : 350 گرم
 آرد ذرت : 2 قاشق چای خوری
 آب : 2 قاشق غذاخوری
1سویا سس غلیظ : 1 قاشق غذاخوری
 سس ماهی : نصف قاشق چای خوری
 برنج پخته جهت سرو : مقداری

 

طرز تهیه :

1. خیار را به خلال های چوب کبریتی در حدود 5 میلی متر در 4 سانتی متر ببرید .

2. روغن آفتاب گردان را در یک ماهیتابه بزرگ یا وک حرارت دهید .

3. پیازچه , خیار , ساقه گیاه لیمو , سیر , فلفل چیلی , قارچ صدفی و زنجبیل را به ماهیتابه یا وک اضافه نموده و به مدت 2 دقیقه تفت دهید .

4. میگو ها را افزوده و یک دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید .

5. آرد ذرت , آب , سویا سس و سس ماهی را با هم مخلوط نمایید تا صاف و یک دست شوند .

6. مخلوط آرد ذرت را به داخل وک افزوده , حرارت دهید و هم بزنید تا سس غلیظ شود . میگو تفت داده شده را با برنج پخته سرو نمایید .

توصیه سر آشپز:

قسمت سفید رنگ ساقه گیاه لیمو را می توان ریز خرد نمود و پس از پخت , داخل غذا نگه داشت . اما اگر از ساقه کامل و درسته استفاده می نمایید قبل از سرو , آن را از داخل غذا خارج سازید . اشکال مختلفی از ساقه لیمو موجود است , خشک , مربا یا خرد شده , اما هیچ کدام عطر و طراوت نوع تازه آن را ندارد .



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه میگو با خیار ، ،

برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 16 ارديبهشت 1395برچسب:, ] [ 23:2 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه ماهی به روش هندی

 

 

طرز تهیه ماهی به روش هندی

 آن هایی که فکر می کنند غذای سالم، مزخرف، خسته کننده، بی مزه و ناخوشایند است در اشتباه هستند. بگذارید آماده کردن غذای خوشمزه را به شما بیاموزیم که کمک می کند طرز فکرتان را تغییر دهید.

مواد لازم  :

 فیله ماهی (ماهی بدون استخوان مثل شیر)4 تکه
 گرام ماسالا 2 قاشق چایخوری
 پودر گشنیز 1 قاشق چایخوری
 فلفل قرمز1  قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
پودر زیره1 قاشق چایخوری
نمک 1قاشق چایخوری
آبلیمو به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم

 

1. ماهی ها را شسته و خشک می کنیم.

2. ته یک ظرف را با روغن زیتون کمی چرب کرده و ماهی ها را درون آن می گذاریم، بعد کمی آبلیمو و تمامی ادویه ها را به روی ماهی ها ریخته و با دست آنها را روی سطح ماهی ها پخش می کنیم و فیله های ماهی را از سمت شکم در ظرف می گذاریم (طوری که پوست ماهی ها به سمت بالا باشد) بعد روی ظرف را سلفون می کشیم و به مدت ٣٠ الی ۴۵ در یخچال می گذاریم.
بعد از نیم ساعت ماهی ها را از یخچال در می آوریم.

3. ماهیتابه را روی شعله گاز گذاشته کمی روغن در ماهیتابه می ریزیم وقتی روغن داغ شد ماهی ها را از سمت پوست درون روغن داغ گذاشته و حدود ۶ دقیقه سرخ می کنیم بعد ماهی ها را برگردانده و شعله را کم می کنیم و طرف دیگر ماهی ها را حدود ٢ الی ٣ دقیقه سرخ می کنیم.

4. این ماهی در هند همراه با برنج سرو می شود.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه ماهی به روش هندی ، ،

برچسب‌ها:
[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ] [ 20:44 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه فلافل

 

طرز تهیه فلافل


این غذا مناسب حال جوانان و خصوصا سرد مزاجان می باشد و برای اطفال به عنوان ساندویچ مدرسه گزینه بسیار مناسبی است.

مواد لازم:


2 پیمانه نخود پخته
  2 /1 ق چ پودر زیره سیاه
3 عدد  تخم مرغ متوسط
  2 /1 ق چ  زردچوبه
 2  /1 ق چ  فلفل سیاه
بسیار کم جوز بوا رنده شده
1 ق س  زعفران دم کرده
نمک کمی
روغن کنجد برای سرخ کردن
رب انار در صورت تمایل

طرز تهیه:

1. ابتدا نخود های پخته را خوب بکوبید و آنها را فشار دهید تا آب آنها کاملا جدا شود، سپس 3 عدد تخم مرغ کامل، پودر زیره، نمک، زردچوبه ، فلفل سیاه وکمی جوز بوا رنده شده به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

2. در انتها زعفران را اضافه کنید. در یک تابه مقداری روغن کنجد بریزید. فلافل ها را به صورت گلوله های کوچک درآورید، سپس آنها را با حرارت کم داخل تابه سرخ کنید.

3. درصورت تمایل می توان آن را با یک چاشنی مناسب مانند رب انار میل کرد.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه فلافل ، ،

برچسب‌ها:
[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ] [ 20:40 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه کتلت مرغ

 

کتلت مرغ

غذای مردم قبرس بیشتر تحت تأثیر غذاهای مدیترانه‌ای والبته یونان و ترکیه است. بااین‌وجود مردم این کشور غذاهای خاص فرهنگ خودشان راهم دارند؛ مثل کتلت مرغ که در بیشتر مهمانی‌های خودمانی و جشن‌های کوچکشان با آن از مهمان‌ها پذیرایی می‌کنند. این کتلت را با گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون درست می‌کنند.مرغ بعد ازماهی دومین گوشت پرطرفدار در این کشور است.

مواد لازم 

2 عددسینه مرغ
1 عددهویج
2 عددپیاز
1 ق س پنیر پیتزا
1 ق س شیر
1 ق س پودر نان خشک
به میزان لازم نمک و فلفل

طرز تهیه:

1. سینه مرغ را چرخ کنید و در ظرفی جدا بریزید.


--------------------------------------------------------------------------------


2. یکی از پیازها و هویج را خرد کنید و با هم تفت دهید.

-------------------------------------------------------------------------------

3. حالا پیاز و هویج را با یک عدد پیاز رنده شده و مقداری نمک و فلفل به گوشت مرغ اضافه کرده، خوب مخلوط کنید.

--------------------------------------------------------------------------------

4. پودر نان باگت، پنیر پیتزا و یک قاشق شیررا به گوشت مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.

--------------------------------------------------------------------------------

5. مایه کتلت را بگذارید یک ساعت در هوای آشپزخانه بماند.

--------------------------------------------------------------------------------

6. حالا از موادتان اندازه یک قاشق غذاخوری بردارید و در روغن داغ، روی حرارت کم سرخ کنید.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه کتلت مرغ ، ،

برچسب‌ها:
[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ] [ 20:35 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه رول بوقلمون

 

برای وسط رول بوقلمون از پنیر خامه‌ای و جعفری استفاده می کنیم

کسانی که چربی خون بالایی دارند باید غذاهای مخصوصی بخورند و رژیم غذایی خاصی داشته باشند. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید به شما پیشنهاد می کنیم رول بوقلمون را امتحان کنید.

گوشت بوقلمون نسبت به گوشت مرغ و گاو دارای چربی کمتری است. در واقع بیشتر چربی آن روی پوستش است. بنابراین کسانی که چربی خون بالایی دارند، سینه بوقلمون گزینه خوبی برای آنهاست. این مقدار مواد غذایی برای 2 نفر است.

مواد لازم برای تهیه رول بوقلمون، غذایی مخصوص چربی خون بالا :

سینه بوقلمون   1 عدد
پنیر خامه‌ای  200 گرم 
 خامه 100 گرم 
 ادویه دلخواه به میزان لازم 
جعفری خرد شده 50 گرم
قارچ خرد شده 150 گرم
پیاز 1 عدد
کره به میزان لازم


طرز تهیه رول بوقلمون، غذایی مخصوص چربی خون بالا :


سینه بوقلمون را از عرض به چند قسمت مساوی خرد کنید، سپس آنها را با بیفتک کوب حسابی بکوبید تا کاملا باز شوند. روی تکه‌ها ادویه مورد نظرتان را بریزید.


حالا نیمی از پنیر خامه‌ای را روی تکه‌های بوقلمون بمالید. مقداری هم جعفری خرد شده روی آنها قرار دهید، سپس تکه های سینه را به آرامی رول کنید.


در یک تابه مقداری کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا رول‌ها را داخل آن خوب سرخ کنید. بعد از آنکه رول ها آماده شدند، آنها را داخل یک ظرف مناسب قرار دهید.


در یک تابه مقداری کره بریزید. پیاز را خلالی خرد کنید، سپس آن را در کره کمی تفت دهید. بقیه پنیر را با خامه مخلوط کنید، سپس آن را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.


در یک تابه دیگر مقداری کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا قارچ‌های خرد شده را داخل آن کمی تفت دهید، سپس آنها را به مخلوط پیاز، خامه و پنیر اضافه کنید تا سس غذا آماده شود.


حالا باید رول‌ها را داخل سس قرار دهید. حرارت را کم کرده ، صبر کنید تا سس به خورد مواد برود. بعد از چند دقیقه غذای شما آماده است. این غذا را با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.

فوت‌ و فن : می توانید از پودر زیره، فلفل های مختلف،  پودرکاری و نمک برای ادویه این غذا استفاده کنید.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه رول بوقلمون ، ،

برچسب‌ها:
[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ] [ 20:30 ] [ مرتضی ]
[ ]
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

آموزش آشپزی

طرز تهیه انواع غذا

آموزش شیرینی پزی