طرز تهیه مرغ زعفرانی

کتلت را هم می‌توانید با گوشت قرمز و هم با گوشت مرغ درست کنید و آن را با سبزیجات محلی یا ادویه‌های مختلف یا آرد سوخاری مزه‌دارتر کنید. با طرز تهیه کتلت مرغ مهمان ما باشید.

 

با این که تهیه کتلت کمی وقت‌گیر است؛ به خصوص وقتی که تعداد زیاد است و باید زمان زیادی برای سرخ کردن کتلت‌ها پای گاز صرف کنیم. اما لذت خوردن کتلت با نان سنگک داغ و ترشی تمام دردسر‌ها را از ذهنتان پاک خواهد کرد. کتلت را هم می‌توانید با گوشت قرمز و هم با گوشت مرغ درست کنید و آن را با سبزیجات محلی یا ادویه‌های مختلف یا آرد سوخاری مزه‌دارتر کنید. با طرز تهیه کتلت مرغ مهمان ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کتلت مرغ

۱ عدد سینه مرغ
۱ عدد پیاز متوسط
۳ عدد سیب زمینی بزرگ
۱ عدد تخم مرغ
آرد سفید به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه کتلت مرغ زعفرانی خوشمزه

اول از همه استخوان‌های مرغ را جدا کنید و آن‌ها را داخل مخلوط‌کن بریزید. برای این که کتلت خشک نشود، مقداری چربی گوسفندی هم می‌توانید با مرغ‌ها چرخ کنید.

یک کاسه بزرگ بردارید و سیب زمینی‌ها را به صورت جداگانه با رنده ریز، داخل آن رنده کنید. پیاز را هم داخل کاسه رنده کنید. تخم مرغ را هم داخل کاسه بشکانید و با دست‌تان شروع به ورز دادن مواد کنید تا مایه کتلت کاملا منسجم و یکدست شود.


حالا نوبت به اضافه کردن ادویه‌ها و زعفران است. نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. زعفران را هم که از قبل دم کردید اضافه کنید و دوباره مواد را ورز دهید. مایه کتلت آماده است.

یک تابه بردارید. داخل آن مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ داغ شود. حالا به اندازه ۱ عدد گردو از مواد بردارید و به کمک کف دست پهن کنید. قطر کتلت نه باید آنقدر زیاد باشد که خام بماند و نه آنقدر نازک که خشک شود و بسوزد. حدود ۱ سانتی‌متر ضخامت کافی است. کتلت‌ها را داخل آرد سفید بغلتانید و داخل روغن قرار دهید. حرارت را متوسط کنید تا داخل کتلت خام نماند و روی آن بسوزد. بعد از این که یک طرف کتلت‌ها سرخ شد، آن‌ها را برگردانید و طرف دیگر هم سرخ کنید.


موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه مرغ زعفرانی ، ،

برچسب‌ها:
[ جمعه 3 خرداد 1398برچسب:, ] [ 18:42 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه میرزا کدو

میرزا کدو

میرزا کدو یک نوع میرزا قاسمی می باشد که به جای بادنجان از کدو برای طبخ ان استفاده می شود.

 مواد لازم

  • کدو سبز500 گرم
  • تخم مرغ دو عدد
  • سیر 1 بوته
  • روغن 
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک
  • فلفل

 

 

میرزا کدو

میرزا کدو

طرز تهیه

ابتدا کدوها را خوب شسته، سپس لایه بسیار نازکی از پوست آنها را گرفته و به صورت درشت رنده می‌کنیم. سیرها را پوست گرفته، آنها را کوبیده و در روغن فراوان و با حرارت بسیار کم تفت می‌دهیم. پس از آن سیرها را از روغن خارج کرده و درون ظرف می‌ریزیم.

تخم‌مرغ‌ها را نیز جداگانه شکسته و پس از مخلوط کردن داخل روغن انداخته و سرخ می‌کنیم. درون باقیمانده روغن، کدوهای رنده شده را سرخ کرده و مدام هم می‌زنیم تا ته نگیرد. دقت نمایید کدو را زیاد سرخ نکنید. در مرحله آخر رب گوجه فرنگی وسیر و تخم‌مرغ را همراه نمک، فلفل و زردچوبه به کدوها اضافه می‌کنیم.

غذای ایرانی سنتی

غذاهای گیلانی



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه میرزا کدو ، ،

برچسب‌ها:
[ جمعه 3 خرداد 1398برچسب:, ] [ 18:37 ] [ مرتضی ]
[ ]

بدون اشک ریختن پیاز خرد کنیم!

بدون اشک ریختن پیاز خرد کنیم!



 

شیوه خرد کردن پیاز,روش های خرد کردن پیاز

ابتدا پیازها را فریز کنید سپس خرد کنید

 

پیاز حاوی آمینو اسیدی به نام سولفکسید است و زمانی که پیاز را خرد می کنید این آمینواسیدها آسیب می بینند. در نتیجه سولفکسیدها تبدیل به گازهای تحریک کننده چشم می شوند. گاز از داخل پیاز به چشم نفوذ می کند و چشم ها هم برای شستن و از بین بردن گاز تولید اشک می کند.

 

“خرد کردن پیاز زیر آب مانع از رسیدن عناصر سولفوریک به چشم ها و در نتیجه اشک آلود شدن چشم ها می شود”

 

چندین روش دیگر برای جلوگیری از اشک آلود شدن چشم ها هنگام پیاز خرد کردن معرفی می کنیم.

 

 ابتدا پیازها را فریز کنید. سرما سرعت تبدیل سولفکسیدها به گازهای اشک آور را کاهش می دهد. قبل از خرد کردن پیاز ابتدا آن را به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید سپس به آرام خرد کنید. شاید خرد کردن پیاز کمی سخت شود اما ارزشش را دارد.

 

 پیاز را از ریشه خرد نکنید. ریشه پیاز را سالم نگه دارید تا اشک های کمتری هنگام خرد کردن آن بریزید.

 

 یک تکه نان در دهان نگه دارید. شاید این کار کمی احمقانه به نظر برسد اما تحریک چشم ها را کمتر می کند. نان مقداری از گازها را قبل از این که وارد بینی و چشم ها شود به خود جذب می کند.

 

 این روش هم در ظاهر احمقانه اما موثر است. هنگام خرد کردن پیاز یک عدد کبریت بین دندان های جلویی قرار دهید تا مانع از اشک آلود شدن چشم ها شود.

 

خرد کردن پیاز یعنی آسیب رساندن به سلول های پیاز. پس هر چه چاقو تیزتر باشد سلول های پیاز کمتر آسیب می بیند و گاز کمتری از دیواره های سلولی پیاز رها می شود. پس قبل از خرد کردن پیاز مطمئن شوید که چاقو به اندازه کافی تیز باشد.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، ،

برچسب‌ها:
[ دو شنبه 6 اسفند 1397برچسب:, ] [ 16:29 ] [ مرتضی ]
[ ]

دود دادن مواد گوشتی

دود دادن

 

یکی از روش‌های قدیمی نگهداری مواد گوشتی و ماهی دود دادن می‌باشد که در اثر آن ضمن پائین آوردن مقدار زیادی از رطوبت مواد گوشت و ماهی‌ها، ترکیبات ضد باکتری موجود در دود نیز به سطوح مختلف گوشتی و ماهی نفوذ کرده و باعث عدم رشد آنها می‌گردد.

 

 


 

 

 

مواد موجود در دود که خاصیت ضد میکروبی دارند عبارتند از:

 

اسید استیک، اسیدفورمیک، استون، متیل الکل، فرم آلدئید، فنول و کروزول، استفاده از چوب کاج جهت دود دادن، مزه و طعم تربانتین در مواد غذائی ایجاد می‌نماید که خوشایند نمی‌باشد.

 

با توجه به نوع گوشت می‌توان از روش‌های مختلف دود دادن به‌صورت گرم و سرد استفاده نمود.

 

معمولاً برای گوشت و ماهی‌های نمک‌سوز روش دود دادن سرد را به‌کار می‌برند در این روش از خاک اره چوب‌های مناسب دودی را در حرارت‌های ۱۷ تا ۲۲ درجه ایجاد می‌نمایند و مدت دود دادن بستگی به بزرگی و کوچکی تکه گوشت و ماهی دارد. مثلاً برای دودی کردن یک ران کامل عمل دود دادن ممکن است تا ۴ هفته نیز ادامه داشته باشد.

 

دود دادن گرم: این روش بیشتر جهت ایجاد طعم و بالا بردن طول مدت نگهداری انواع کالباس‌ها به‌کار برده می‌شود حرارت به‌کار برده شده بین ۷۰ تا ۱۰۰ درجه و مدت آن چندین ساعت می‌باشد. در این روش از رطوبت مواد غذائی دودی شده مقدار ۱۰ تا ۴۰ درصد کاسته می‌گردد.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، ،

برچسب‌ها:
[ دو شنبه 6 اسفند 1397برچسب:, ] [ 16:26 ] [ مرتضی ]
[ ]

نکات ریز آشپزی

نحوه درست کردن خامه فرم گرفته, نکاتی برای تهیه سوپ خامه

برای آبپز کردن ماهی، کمی سرکه در آب جوش بریزید و ماهی را در آن بپزید

 

رفع شيرينی غذای شيرين

 در صورت شيرين شدن غذا، به آن كمی نمک اضافه كنيد و در صورتی كه غذای شما شامل سبزی يا انواع خورش بود مي توانيد يک قاشق چایخوری سركه نيز به آن بيفزاييد.

 

برای جذب روغن کمتر توسط بادمجان

 به دو طرف بادمجان های حلقه شده یا برش طولی خورده، به کمک قلم موی آشپزخانه ماست بمالید. روغن را در تابه داغ کرده، اضافی ماست را از روی بادمجان ها تمیز کرده و داخل تابه بگذارید.


پخت صحیح سوپ خامه ای

 در سوپ هایی که خامه به کار برده می شود، وقتی که آبلیمو اضافه می کنید بلافاصله از روی حرارت بردارید، زیرا جوشیدن آبلیمو با خامه موجب بریدگی سوپ می شود.

 

دستور تهيه خامه فرم گرفته

 200 گرم خامه را با 100 گرم پودر قند مخلوط کرده و به مدت 12ساعت در يخچال می گذاريم. سپس با همزن به مدت 3 تا 4 دقيقه می زنيم تا شکل بگيرد.

 اگر روی آن با چنگال خط بکشيم جای خط ها باقی بماند.


متلاشی شدن ماهی

 برای جلوگیری از متلاشی شدن ماهی در هنگام آبپز کردن، کمی سرکه در آب جوش بریزید و ماهی را در آن بپزید.

 

پختن نخودفرنگی

وقتی می خواهید نخود فرنگی را بپزید، آن را با غلاف بپزید بعد از پختن، نخود فرنگی از غلاف جدا می شود و روی آب می آید در ضمن نخود فرنگی طعم بهتری می گیرد.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، ،

برچسب‌ها:
[ دو شنبه 6 اسفند 1397برچسب:, ] [ 16:21 ] [ مرتضی ]
[ ]

آشنایی با روش تهیه سالاد مرغ با برگ بو

سالاد مرغ و سبزیجات

 

مواد لازم سالاد مرغ :

 

مواد لازم

اندازه

مقدار / کالری

مرغ

یک و نیم کیلوگرم

100 گرم / 200 کالری

برگ بو

مقداری

100 گرم / 60 کالری

فلفل سیاه

کمی

100 گرم / 0 کالری

زیره سبز آسیاب شده

2 قاشق چای خوری

100 گرم / 15 کالری

مغز بادام

یک و نیم قاشق غذاخوری

100 گرم / 612 کالری

 

مواد لازم سس :

 

مواد لازم

اندازه

مقدار / کالری

ماست طبیعی

2 قاشق غذاخوری

100 گرم / 55 کالری

سس مایونز

3 قاشق غذاخوری

100 گرم / 691 کالری

پوست رنده شده و آب لیمو

2 عدد لیمو

100 گرم / 9 کالری

خیار پوست کنده و خرد شده

1 عدد

100 گرم / 15 کالری

برگ ریحان تازه درشت خرد شده

یک قاشق غذاخوری

100 گرم / 40 کالری

 

روش تهیه سالاد مرغ :

*. به نقل از آکاایران : مرغ را همراه با برگ بو و کمی نمک و فلفل آب پز نمایید. سپس استخوان ها و قسمت های اضافی را جدا کنید و تکه های مرغ را به صورت رشته ای دربیاورید.زیره و بادام را در ماهیتابه روی حرارت زیاد بو بدهید. سپس صبر کنید تا سرد شوند.

*. برای تهیه سس ماست و سس مایونز و پوست رنده شده لیمو و آب لیمو را با هم مخلوط کنید. سپس مرغ و خیار و زیره و بادام و برگه های خرد شده ریحان را با هم مخلوط کنید. خوب مواد را به هم بزنید و بعد از تزئین با سبزیجاتی از جمله ریحان و تره سرو بفرمایید.

 

خواص خیار :

*. خیار خون را تصفیه می کند و با تامین آب موردنیاز بدن فوق العاده برای رفع عطش موثر است.به دلیل داشتن طبع سرد مصرف آن در هوای گرم و همچنین برای افراد با طبع گرم توصیه می شود و خنک کننده بدن می باشد.آب خیار به دلیل داشتن روی زیاد برای سلامتی  پوست و مو بسیار موثر است. خیار رنده شده و یا پوست خیار یکی از ماسک های طبیعی صورت هست که احساس خنکی و شادابی را به پوست برمی گرداند.خیار حاوی آنزیم تریپسین هست که به هزم پروتئین ها کمک می کند پس خوردن خیارسبز با مواد گوشتی توصیه می شود.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، آشنایی با روش تهیه سالاد مرغ با برگ بو ، ،

برچسب‌ها:
[ جمعه 16 مهر 1395برچسب:, ] [ 20:34 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه حلیم لذیذ با گوشت گوسفند + نکات تغذیه ای

 

بلغور در حال جوش سنگین است و مدام ته نشین می شود به همین خاطر بهتر است چند دقیقه یکبار بهم بزنید که به ته قابلمه نچسبد

مواد لازم حلیم:

طرز تهیه حلیم لذیذ با گوشت گوسفند + نکات تغذیه ای
 

طرز تهیه حلیم:

 در ابتدا گوشت را با کمی نمک بگذارید تا کاملا پخته پخته شود. در بین پخت گوشت کف گوشت را مرتب بگیرید. در یک قابلمه جدا گانه بلغور گندم را که پاک کرده و شسته اید را بریزید و حدود 10 تا 12 پیمانه آب روی آن بریزید و بگذارید تا بلغور کاملا پخته شود.
 
بلغور در حال جوش سنگین است و مدام ته نشین می شود به همین خاطر بهتر است چند دقیقه یکبار بهم بزنید که به ته قابلمه نچسبد. بعد از اینکه کاملا از پخت بلغور مطمئن شدید و نرم نرم شده بود در یک سبد بزرگ که دندانه های آن زیاد هم ریز نباشد.
 
بلغور را صاف کنید و با پشت کفگیر و کمی آبجوش کمک کنید تا بلغورها کاملا صاف شده و کمی دانه بلغور باقی بماند مجددا کمی دیگر آبجوش روی بلغور بریزید که دیگر لعابی در آن باقی نماند البته آبجوش را خیلی کم استفاده کنید. بعد قابلمه را مجدد روی شعله گذاشته و گوشت را که از پختنش مطمئن شده ایم بیرون آورده و کاملا با دو عدد چنگال ریش ریش کرده و داخل بلغور صاف شده می ریزیم. زیر شعله را متوسط کرده و نمک حلیم را بدان اضافه کرده و مدام تا جا افتادن حلیم با قاشق چوبی به هم می زنیم.
 
بعد از آماده شدن سریع داخل ظرف های مورد نظر کشیده با روغن محلی و شکر و دارچین تزیین کرده و در ایام محرم برای نذری استفاده میکنیم.
 
نکات تغذیه ای: – گوشت ران گوسفند یا نرمه گوساله 250 گرم
 – بلغور گندم نیم کیلو
 – نمک به مقدار لازم
 – دارچین به مقدار لازم
 – شکر به مقدار لازم
 – روغن کرمانشاهی به مقدار لازم

 گندم از گروه غلات است. غلات به ویژه غلات سبوس دار دارای خواص زیادی هستند.
 فیبر موجود در غلات سبوس دار باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری های قلبی می شود که به دلایل زیر است:
 – کاهش کلسترول خون
 – کاهش فشار خون
 – کنترل قند خون و کاهش احتمال لخته شدن خون
 .
 همچنین فیبر موجود در سبوس غلات برای پیشگیری از یبوست، سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفید است. غلات سبوس دار درای خاصیت ضد انگلی هستند و نیز از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می کنند.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه حلیم لذیذ با گوشت گوسفند + نکات تغذیه ای ، ،

برچسب‌ها:
[ جمعه 25 تير 1395برچسب:, ] [ 23:48 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه میگو با خیار

 


میگوی تفت داده شده یک غذای فوری و خوشمزه که در آن میگو و خیار را همراه ساقه لیمو , فلفل و زنجبیل خیلی سریع تفت می دهند.

مواد لازم  :


 خیار : نصف
 روغن آفتاب گردان : 2 قاشق غذاخوری
 پیازچه از طول به دو نیم شده و به قطعات 4 سانتی متری خرد شده : 6 عدد
 ساقه گیاه لیمو باریک خرد شده : 1 عدد
 سیر خرد شده : 1 حبه
 فلفل چیلی قرمز تازه خرد شده : 1 قاشق چای خوری
 قارچ صدفی : 125 گرم
ریشه زنجبیل خرد شده : 1 قاشق چای خوری
میگوی ریز پخته و پوست گرفته شده : 350 گرم
 آرد ذرت : 2 قاشق چای خوری
 آب : 2 قاشق غذاخوری
1سویا سس غلیظ : 1 قاشق غذاخوری
 سس ماهی : نصف قاشق چای خوری
 برنج پخته جهت سرو : مقداری

 

طرز تهیه :

1. خیار را به خلال های چوب کبریتی در حدود 5 میلی متر در 4 سانتی متر ببرید .

2. روغن آفتاب گردان را در یک ماهیتابه بزرگ یا وک حرارت دهید .

3. پیازچه , خیار , ساقه گیاه لیمو , سیر , فلفل چیلی , قارچ صدفی و زنجبیل را به ماهیتابه یا وک اضافه نموده و به مدت 2 دقیقه تفت دهید .

4. میگو ها را افزوده و یک دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید .

5. آرد ذرت , آب , سویا سس و سس ماهی را با هم مخلوط نمایید تا صاف و یک دست شوند .

6. مخلوط آرد ذرت را به داخل وک افزوده , حرارت دهید و هم بزنید تا سس غلیظ شود . میگو تفت داده شده را با برنج پخته سرو نمایید .

توصیه سر آشپز:

قسمت سفید رنگ ساقه گیاه لیمو را می توان ریز خرد نمود و پس از پخت , داخل غذا نگه داشت . اما اگر از ساقه کامل و درسته استفاده می نمایید قبل از سرو , آن را از داخل غذا خارج سازید . اشکال مختلفی از ساقه لیمو موجود است , خشک , مربا یا خرد شده , اما هیچ کدام عطر و طراوت نوع تازه آن را ندارد .



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه میگو با خیار ، ،

برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 16 ارديبهشت 1395برچسب:, ] [ 23:2 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه ماهی به روش هندی

 

 

طرز تهیه ماهی به روش هندی

 آن هایی که فکر می کنند غذای سالم، مزخرف، خسته کننده، بی مزه و ناخوشایند است در اشتباه هستند. بگذارید آماده کردن غذای خوشمزه را به شما بیاموزیم که کمک می کند طرز فکرتان را تغییر دهید.

مواد لازم  :

 فیله ماهی (ماهی بدون استخوان مثل شیر)4 تکه
 گرام ماسالا 2 قاشق چایخوری
 پودر گشنیز 1 قاشق چایخوری
 فلفل قرمز1  قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
پودر زیره1 قاشق چایخوری
نمک 1قاشق چایخوری
آبلیمو به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم

 

1. ماهی ها را شسته و خشک می کنیم.

2. ته یک ظرف را با روغن زیتون کمی چرب کرده و ماهی ها را درون آن می گذاریم، بعد کمی آبلیمو و تمامی ادویه ها را به روی ماهی ها ریخته و با دست آنها را روی سطح ماهی ها پخش می کنیم و فیله های ماهی را از سمت شکم در ظرف می گذاریم (طوری که پوست ماهی ها به سمت بالا باشد) بعد روی ظرف را سلفون می کشیم و به مدت ٣٠ الی ۴۵ در یخچال می گذاریم.
بعد از نیم ساعت ماهی ها را از یخچال در می آوریم.

3. ماهیتابه را روی شعله گاز گذاشته کمی روغن در ماهیتابه می ریزیم وقتی روغن داغ شد ماهی ها را از سمت پوست درون روغن داغ گذاشته و حدود ۶ دقیقه سرخ می کنیم بعد ماهی ها را برگردانده و شعله را کم می کنیم و طرف دیگر ماهی ها را حدود ٢ الی ٣ دقیقه سرخ می کنیم.

4. این ماهی در هند همراه با برنج سرو می شود.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه ماهی به روش هندی ، ،

برچسب‌ها:
[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ] [ 20:44 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه فلافل

 

طرز تهیه فلافل


این غذا مناسب حال جوانان و خصوصا سرد مزاجان می باشد و برای اطفال به عنوان ساندویچ مدرسه گزینه بسیار مناسبی است.

مواد لازم:


2 پیمانه نخود پخته
  2 /1 ق چ پودر زیره سیاه
3 عدد  تخم مرغ متوسط
  2 /1 ق چ  زردچوبه
 2  /1 ق چ  فلفل سیاه
بسیار کم جوز بوا رنده شده
1 ق س  زعفران دم کرده
نمک کمی
روغن کنجد برای سرخ کردن
رب انار در صورت تمایل

طرز تهیه:

1. ابتدا نخود های پخته را خوب بکوبید و آنها را فشار دهید تا آب آنها کاملا جدا شود، سپس 3 عدد تخم مرغ کامل، پودر زیره، نمک، زردچوبه ، فلفل سیاه وکمی جوز بوا رنده شده به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

2. در انتها زعفران را اضافه کنید. در یک تابه مقداری روغن کنجد بریزید. فلافل ها را به صورت گلوله های کوچک درآورید، سپس آنها را با حرارت کم داخل تابه سرخ کنید.

3. درصورت تمایل می توان آن را با یک چاشنی مناسب مانند رب انار میل کرد.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه فلافل ، ،

برچسب‌ها:
[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ] [ 20:40 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه کتلت مرغ

 

کتلت مرغ

غذای مردم قبرس بیشتر تحت تأثیر غذاهای مدیترانه‌ای والبته یونان و ترکیه است. بااین‌وجود مردم این کشور غذاهای خاص فرهنگ خودشان راهم دارند؛ مثل کتلت مرغ که در بیشتر مهمانی‌های خودمانی و جشن‌های کوچکشان با آن از مهمان‌ها پذیرایی می‌کنند. این کتلت را با گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون درست می‌کنند.مرغ بعد ازماهی دومین گوشت پرطرفدار در این کشور است.

مواد لازم 

2 عددسینه مرغ
1 عددهویج
2 عددپیاز
1 ق س پنیر پیتزا
1 ق س شیر
1 ق س پودر نان خشک
به میزان لازم نمک و فلفل

طرز تهیه:

1. سینه مرغ را چرخ کنید و در ظرفی جدا بریزید.


--------------------------------------------------------------------------------


2. یکی از پیازها و هویج را خرد کنید و با هم تفت دهید.

-------------------------------------------------------------------------------

3. حالا پیاز و هویج را با یک عدد پیاز رنده شده و مقداری نمک و فلفل به گوشت مرغ اضافه کرده، خوب مخلوط کنید.

--------------------------------------------------------------------------------

4. پودر نان باگت، پنیر پیتزا و یک قاشق شیررا به گوشت مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.

--------------------------------------------------------------------------------

5. مایه کتلت را بگذارید یک ساعت در هوای آشپزخانه بماند.

--------------------------------------------------------------------------------

6. حالا از موادتان اندازه یک قاشق غذاخوری بردارید و در روغن داغ، روی حرارت کم سرخ کنید.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه کتلت مرغ ، ،

برچسب‌ها:
[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ] [ 20:35 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه رول بوقلمون

 

برای وسط رول بوقلمون از پنیر خامه‌ای و جعفری استفاده می کنیم

کسانی که چربی خون بالایی دارند باید غذاهای مخصوصی بخورند و رژیم غذایی خاصی داشته باشند. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید به شما پیشنهاد می کنیم رول بوقلمون را امتحان کنید.

گوشت بوقلمون نسبت به گوشت مرغ و گاو دارای چربی کمتری است. در واقع بیشتر چربی آن روی پوستش است. بنابراین کسانی که چربی خون بالایی دارند، سینه بوقلمون گزینه خوبی برای آنهاست. این مقدار مواد غذایی برای 2 نفر است.

مواد لازم برای تهیه رول بوقلمون، غذایی مخصوص چربی خون بالا :

سینه بوقلمون   1 عدد
پنیر خامه‌ای  200 گرم 
 خامه 100 گرم 
 ادویه دلخواه به میزان لازم 
جعفری خرد شده 50 گرم
قارچ خرد شده 150 گرم
پیاز 1 عدد
کره به میزان لازم


طرز تهیه رول بوقلمون، غذایی مخصوص چربی خون بالا :


سینه بوقلمون را از عرض به چند قسمت مساوی خرد کنید، سپس آنها را با بیفتک کوب حسابی بکوبید تا کاملا باز شوند. روی تکه‌ها ادویه مورد نظرتان را بریزید.


حالا نیمی از پنیر خامه‌ای را روی تکه‌های بوقلمون بمالید. مقداری هم جعفری خرد شده روی آنها قرار دهید، سپس تکه های سینه را به آرامی رول کنید.


در یک تابه مقداری کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا رول‌ها را داخل آن خوب سرخ کنید. بعد از آنکه رول ها آماده شدند، آنها را داخل یک ظرف مناسب قرار دهید.


در یک تابه مقداری کره بریزید. پیاز را خلالی خرد کنید، سپس آن را در کره کمی تفت دهید. بقیه پنیر را با خامه مخلوط کنید، سپس آن را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.


در یک تابه دیگر مقداری کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا قارچ‌های خرد شده را داخل آن کمی تفت دهید، سپس آنها را به مخلوط پیاز، خامه و پنیر اضافه کنید تا سس غذا آماده شود.


حالا باید رول‌ها را داخل سس قرار دهید. حرارت را کم کرده ، صبر کنید تا سس به خورد مواد برود. بعد از چند دقیقه غذای شما آماده است. این غذا را با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.

فوت‌ و فن : می توانید از پودر زیره، فلفل های مختلف،  پودرکاری و نمک برای ادویه این غذا استفاده کنید.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه رول بوقلمون ، ،

برچسب‌ها:
[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ] [ 20:30 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه سوپ پیازچه

 

سوپ پیازچه

سوپ پیازچه یک پیش غذا یا یک وعده غذای سبک است که بسیار ساده تهیه می شود و از طعمی برجسته برخوردار است.

مواد لازم سوپ پیازچه


روغن زیتون   2 قاشق غذاخوری

پیازچه ریز خرد شده  900 گرم

نمک   ½2 قاشق چایخوری

آب مرغ  ¼1 پیمانه

آب  2 پیمانه

نان تست  برای سرو

طرز تهیه سوپ پیازچه


    روغن زیتون را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و آن را روی حرارت می گذاریم تا گرم شود. سپس پیازچه خرد شده را به آن اضافه کرده و به مدت حدود 15 دقیقه تفت می دهیم تا نرم شده ولی قهوه ای نشود.

    نمک، آب مرغ و آب را به آن اضافه کرده و می گذاریم تا به جوش آید. پس از جوش آمدن 15 دقیقه با حرارت کم می گذاریم تا بپزد.

    سوپ را از روی حرارت برداشته و 20 دقیقه آن را کنار می گذاریم تا کمی خنک شود. سپس آن را داخل بلندر می ریزیم و آن را مخلوط می کنیم تا به حالت پوره در آید.

    سوپ پیازچه را بین چهار کاسه تقسیم کرده و روی هر یک مقداری روغن زیتون می ریزیم. سوپ را با نان تست سرو می کنیم.

نکات تکمیلی در مورد سوپ پیازچه


سوپ پیازچه جزو سوپ میباشد


زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه


و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد .


سوپ پیازچه را می توانید در وعده پیش غذا - سرو کنید .


همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .


توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .


5 4
زمان آماده سازی: 30 دقیقه زمان پحت : 30 دقیقه

 



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه سوپ پیازچه ، ،

برچسب‌ها:
[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:, ] [ 20:25 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه رایتا

 

در هنگام سرو رایتا مقداری ادویه گَرَم مَصالح روی آن بریزید

 

مواد لازم برای رایتا :

ماست یونانی ۲۵۰ گرم
سیر  ۱ حبه
 زنجبیل رنده شده (به اندازه یک بند انگشت)  مقداری
 گشنیز خرد شده  مقداری
برگ نعناع خرد شده مقداری
عصاره لیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری
ادویه گَرَم مَصالح نصف قاشق چایخوری
خیار رنده شده یک چهارم یک خیار


طرز تهیه رایتا :
همه ی مواد لازم را با هم مخلوط کرده و چاشنی بزنید.
در هنگام سرو مقداری ادویه گَرَم مَصالح روی رایتا بریزید.

 

نکته:

ادویه گَرَم مَصالح نوعی طعم دهنده غذاست که از ادویه جات برشته و سائیده شده تهیه می شود.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه رایتا ، ،

برچسب‌ها:
[ یک شنبه 27 دی 1394برچسب:, ] [ 23:53 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه مرغ سوخاری

برای پخت مرغ سوخاری ترد، در روغن فراوان ریخته و با حرارت متوسط سرخ کرده تا طلایی شود


آماده سازی و پخت مرغ سوخاری : 105 دقیقه

مواد لازم جهت تهیه مرغ سوخاری :

 ران مرغ 8 عدد
 نمک  1 قاشق مرباخوری
 پودر سوخاری 500 گرم
 زیره سبز 1 قاشق چایخوری
گشنیز 1 قاشق چایخوری
ترخون 1 قاشق مرباخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز 1/2 قاشق چایخوری
جوز هندی 1/2 قاشق چایخوری
کنجد 1 فنجان
تخم مرغ 3 عدد
پودر سیر 1 قاشق مرباخوری
آرد 3 پیمانه
دوغ 0.5 لیتر به اضافه 3 لیوان


طرز تهیه مرغ سوخاری :
درون یک کاسه دوغ و نمک را مخلوط کرده و تکه های مرغ را در آن گذاشته و بمدت 8 ساعت در یخچال بگذارید.
دو ساعت قبل طبخ از یخچال در آورده و دوغ را تخلیه کنید. مواد پودر را در یک ظرف مناسب خوب مخلوط کنید.

در کاسه ای دیگر تخم مرغ، دوغ و پودر سیر را مخلوط کرده و کم کم آرد را به آن اضافه کرده تا کمی غلیظ شود.
در ظرفی دیگر باقیمانده آرد را ریخته تکه های مرغ را در آن زده، در مایع و بعد از آن در مخلوط پودر سوخاری.

بگذارید 30 دقیقه بماند تا پودر سوخاری روی تکه های مرغ خشک شود. در روغن فراوان جوشان ریخته و با حرارت متوسط سرخ کرده تا طلایی شود.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه مرغ سوخاری ، ،

برچسب‌ها:
[ یک شنبه 27 دی 1394برچسب:, ] [ 23:47 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه ساندویچ میگو

 

 

طرز تهیه ساندویچ میگو

اگر شما هم دیر به منزل می رسید و برای درست کردن و تهیه شام فرصت بسیار کمی دارید ما به شما پیشنهادی می کنیم برای وعده شاماین شام سریع و سبک را تهیه کنید.

یک ساندویچ ساده و متفاوت برای شام. اگر طرفدار غذاهای سبک و البته خوشمزه برای وعده غذایی آخر روز هستید این ساندویچ بهترین پیشنهاد است.


مواد لازم برای ساندویچ میگو :

 سس مایونز  1/3 پیمانه
 خامه  1/3 پیمانه
 سس خردل  1 قاشق سوپخوری
 آبلیمو  1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 1 قاشق چایخوری
پیاز قرمز خردشده 1/4 پیمانه
كرفس خردشده 1/2 پیمانه
میگوی پخته و خردشده 1/2 و 1 پیمانه
خلال بادام 1/4 پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم
نان باگت 4 تكه
گوجه‌فرنگی خردشده 4 عدد
كاهوی خردشده به میزان دلخواه

 

روش تهیه ساندویچ میگو :
كاسه متوسطی بردارید. سس مایونز را داخل ظرف ریخته، خامه، آبلیمو، سس خردل و روغن زیتون را به آن اضافه كنید. كمی هم بزنید تا مواد باهم مخلوط شوند.

پیازهای خردشده و كرفس خردشده را هم به مواد بیفزایید و كمی هم بزنید.

میگوهای پخته‌شده را به آرامی اضافه كنید. بعد نوبت خلال‌های بادام است تا به مواد تشكیل دهنده ساندویچ میگوی شما اضافه شوند.

نمك و فلفل را به میزان دلخواه به سایر مواد بیفزایید. اگر ذائقه شما اجازه می‌دهد با كمی دست و دلبازی بیشتر فلفل را به مواد ساندویچ‌تان اضافه كنید تا كمی تند شود. سیاه یا قرمز بودن فلفل هم به خودتان بستگی دارد كه كدام را بیشتر می‌پسندید.

حالا مواد داخل ساندویچ به همین راحتی آماده شده‌اند. برای پیچیدن ساندویچ، داخل نان‌های باگت را كمی خالی كنید. بعد كاهو‌های خردشده را داخل نان‌ها ریخته و ساندویچ را با مواد آماده شده پر كنید.


نکته مهم در تهیه ساندویچ میگو :
چند عدد از گوجه‌فرنگی‌های خردشده را هم داخل ساندویچ‌ها قرار دهید. اگر دوست ندارید می‌توانید گوجه‌فرنگی‌ها را در كنار چند عدد خیار حلقه‌شده به‌طور جداگانه در كنار ساندویچ سرو كنید. ساندویچ‌های شما آماده هستند. با این مواد می‌توانید برای 4 نفر ساندویچ‌های خوشمزه‌ درست كنید.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه ساندویچ میگو ، ،

برچسب‌ها:
[ یک شنبه 27 دی 1394برچسب:, ] [ 23:43 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه املت لقمه ای

 

طرز تهیه املت لقمه ای

 

 

صبحانه مهم ترین وعده غذایی در طول روز است. بعضی ها دوست دارند صبحانه شان متنوع و گاهی تجملاتی باشد. معمولا اگر از کسی بپرسید برای صبحانه چه میل دارد، احتمالا پاسخش املت خواهد بود. به همین دلیل املتی متفاوت مخصوص صبحانه را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای املت لقمه ای :

 ژامبون گوشت 90% یا گوشت چرخ کرده 450 گرم
 تخم مرغ  10 عدد
 کنسرو لوبیا 1 قوطی
فلفل دلمه ای 1 عدد
روغن 1 قاشق
پنیر چدار 300 گرم
نان پیتا یا تافتون 10 عدد


طرز تهیه املت لقمه ای برای صبحانه :
در یک ماهیتابه نچسب روغن را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
ژامبونها را در آن بیندازید و اجازه دهید تا کمی قهوه ای رنگ شوند. سپس آنها را بردارید و در یک ظرف بریزید.


فلفل دلمه ای را نگینی خرد کنید.
تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و خوب هم بزنید و فلفل دلمه ها را درون آن بریزید.
سپس آنها را در تابه نچسب بریزید و کاملا بپزید تا اینکه تخم مرغها دیگر شل نباشند.


لوبیاها را در یک کاسه بریزید و با گوشت کوب آنها را خوب له کنید. سپس آنها را در یک ظرف روی گاز با حرارت ملایم داغ کنید.
نان ها را آماده کنید و از ژامبون سرخ شده، تخم مرغ و پوره لوبیا و پنیر چدار درون هر یک از آنها بریزید و آنها را به صورت مستطیلی بپیچید.


حالا لقمه ها را در تابه قرار دهید و کمی تست کنید.
در صورت امکان می توانید آنها را نیز کمی در فر قرار دهید.
سپس لقمه های خوشمزه املت را سرو کنید.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه املت لقمه ای ، ،

برچسب‌ها:
[ یک شنبه 27 دی 1394برچسب:, ] [ 23:38 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه کیک آجیلی

 

کیک آجیل

آجیل و میوه های خشک با وجود فواید بسیاری که برای سلامتی دارند، جزء آن دسته از خوراکی هایی هستند که در طول سال کم به آنها توجه می شود.
 
مواد اولیه:


آرد سفید الک شده یک و سه چهارم پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
شکر پودری سه چهارم پیمانه
کره نرم شده ۲۰۰ گرم
آب پرتقال یا لیمو ترش یک چهارم پیمانه
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
برگه هلو خشک شده و خرد شده یک دوم پیمانه
انبه خشک خرد شده یک دوم پیمانه
توت فرنگی خشک خرد شده یک دوم پیمانه
آناناس خشک خرد شده دو سوم پیمانه
بادام (می توانید از بادام هندی، زمینی یا برزیلی هم استفاده کنید) یک دوم پیمانه
فندق بو داده یک سوم پیمانه
گردو یک دوم پیمانه
پسته یک چهارم پیمانه
عسل گرم و رقیق کمی برای سرو کردن

 

طرز تهیه:

فر را روی ۱۶۰ درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید. کف و دیواره ی یک قالب گرد ۲۰ سانتی متری با ارتفاع ۶ سانتی متر را روغن بمالید. سپس کف و دیواره ها را کاغذ روغنی بیندازید. یک تکه فویل (کاغذ آلومینیومی) به اندازه ی سطح روی قالب ببرید و کنار بگذارید. آناناس، انبه، توت فرنگی ، گیلاس و هلوی خشک شده و خرد شده را به همراه آب پرتقال یا آب لیمو در کاسه ای با هم مخلوط کنید. شما می توانید هر میوه ی خشک دیگری را که دلخواهتان است جایگزین میوه های خشک این دستور اما با حفظ اندازه های ذکر شده نمایید.

حتی میتوانید از یک یا دو نوع میوه ی خشک شده در تهیه این کیک استفاده نمایید. در کاسه ای دیگر کره و شکر را با همزن برقی آنقدر هم بزنید تا سبک و نرم شود و رنگش روشن شود. سپس تخم مرغها را دانه دانه به مخلوط شکر و کره اضافه کنید به این صورت که بعد از هر یک دانه مخلوط را با همزن خوب بزنید. در انتهای این مرحله مخلوط دلمه دلمه یا گلوله گلوله می شود. این مخلوط را به مخلوط کاسه ی اول (میوه های خشک) اضافه کنید. سپس آرد الک شده را به آن اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و در قالب بریزید.


آجیل ها را با هم مخلوط کرده و روی مخلوط کیک پخش کنید یا بطور منظم با سلیقه ی خودتان رویسطح مواد بچینید. سپس با کمک سر انشگتان به آرامی روی آن فشار بیاورید تا کمی درون مایه کیک فرو رود و جا بگیرد. قالب را به مدت ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه تا ۲ ساعت در فر قرار دهید.

دقت کنید بعد از اتمام ۴۵ دقیقه در فر را باز کرده و آن تکه فویلی که از قبل بریده اید را روی سطح آجیل ها بکشید تا از سوختن آجیل ها جلوگیری کند. در فر را سریع ببندید و بعد از گذشت یک ساعت و ۴۵ دقیقه در فر را باز کنید و یک خلال چوبی در مرکز کیک فرو ببرید اگر تمیز بیرون آمد نشان می دهد که کیک پخته است. بعد از اطمینان از پخته بودن کیک آنرا از فر در آورید و روی یک سطح یا قفسه سیمی، به همراه قالب به صورت وارونه قرار دهید.

اگر برای سرو آن عجله دارید نیم ساعت تا یک ساعت بعد قالب را برداشته کیک را برگردانید و عسل گرم و رقیق را با قلم مو روی سطح آجیل ها بکشید. اما بهتر است اجازه دهید یک شب کیک به همین حالت وارونه به همراه قالب روی آن، در محیط بماند تا آرام آرام خنک شود. روز بعد قالب را بردارید و کیک را روی ظرف سِرو برگردانید. زمان سِرو، عسل را روی بخار آب گرم و رقیق کرده و با قلم مو روی سطح آجیل ها بکشید.

در نهایت دور کیک را با یک روبان به پهنای ارتفاع کیک تزئین کنید. می توانید از گیلاس کمپوتی یا شکری و همچنین انار هم برای تزئین روی کیک استفاده کنید و یا اینکه مجددا یک لایه دیگر آجیل بو داده بدون نمک و آغشته به عسل گرم و رقیق روی سطح کیک بریزید.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه کیک آجیلی ، ،

برچسب‌ها:
[ یک شنبه 27 دی 1394برچسب:, ] [ 23:32 ] [ مرتضی ]
[ ]

طرز تهیه کوفته برنجی

 

کوفته برنجی از انواع کوفته است که در استان ها و شهرهای مختلف به سبک و روش مخصوص خودشان طبخ می شود.  کوفته برنجی از انواع کوفته است که در استان ها و شهرهای مختلف به سبک و روش مخصوص خودشان طبخ می شود.


مواد لازم:

۱/۲ کیلوگرم گوشت چرخ شده
۱/۲ پیمانه  لپه
۱ پیمانه برنج
۱/۲ کیلوگرم سبزی کوفته
۱ عدد تخم مرغ
۲ عدد پیاز
۲ قاشق سوپ خوری رب گوجه
۱۰۰ گرم زرشک
۱۰۰ گرم گردو
به میزان لازم نمک و فلفل
به میزان لازم روغن
به میزان لازم زردچوبه   

 

طرز تهیه:

  1.  برنج و لپه را نیم پز می کنیم.

2. گوشت را با نمک و فلفل و زرچوبه حسابی ورز می دهیم تا کمی چسبندگی پیدا کند .سپس برنج و لپه و سبزی ساطوری شده را به آن اضافه می کنیم و با یک عدد تخم مرغ حسابی ورز می دهیم.

3.پیاز داغ را آماده می کنیم . به اندازه یک نارنگی از مخلوط گوشت بر می داریم و در وسط آن پیاز داغ و زرشک و گردو می گذاریم . برای تک تک کوفته ها این کار را انجام می دهیم.

4. رب را در کمی پیاز داغ تفت می دهیم و آهسته به آن 4 لیوان آب اضافه می کنیم و می گذاریم تا جوش بیاید. کمی نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم.

5.وقتی آب در حال جوش بود کوفته ها را در آن می گذاریم. حدود 1 ساعت زمان می برد تا آماده شود.



موضوعات مرتبط: آشپزی ، طرز تهیه کوفته برنجی ، ،

برچسب‌ها:
[ یک شنبه 27 دی 1394برچسب:, ] [ 23:28 ] [ مرتضی ]
[ ]
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

آموزش آشپزی

طرز تهیه انواع غذا

آموزش شیرینی پزی